The Factory II is in 2001 opgericht door fotograaf Anneke Bloema uit Drenthe. Documentairefotografie, portretfotografie, portfolioshoots, straatfotografie, fotografie van huisdieren, bruidsreportages, evenementenfotografie maar ook 'Drents beeld" voor diverse Drentse toeristische organisaties, zijn de belangrijkste gebieden waar The Factory II actief is. Anneke geeft ook fotografieworkshops en verkoopt vrij werk, en ansichtkaarten met eigen werk. The Factory II gaf drie fotoboeken uit: 'Oude Liefde', 'Bertus Steegen volgens Anneke Bloema' en 'Het grote Vogebadjeboekje'. The Factory II is gevestigd in Zwinderen, een klein Drents brinkdorpje, gelegen in de driehoek Emmen, Hoogeveen en Coevorden.

The Factory II is aangesloten bij DuPho (Dutch Photographers)
Volg The Factory II op Facebook en Het Vogelbadje is óók op Facebook

 


 

AAFJE GAAT DE WERELD ROND

Gisteren was ik in de Bibliotheek van Rotterdam. Daar was de start van de expositie van winnende illustraties uit de Picture This! wedstrijd van uitgeverij Lemniscaat. Ik ben een van de drie Nederlandse winnaars. De twee andere winnaars uit Nederland waren er ook. We kregen een workshop van Mark Janssen, illustrator. Van uitgeverij Lemniscaat waren er naast de uitgever zelf, ook een groot aantal medewerkers gekomen.

Labels

Het Vogelbadje is op KUNA

Van 26 t/m 29 juli wordt in de bossen bij Dwingeloo het KUNA-festival gehouden. Drie dagen vol muziek, theater en beeldende kunst. Het Vogelbadje is daar ook te zien. Op het pad van de parkeerplaats naar het festivalterrein worden borden geplaatst met daarop de avonturen van de mussen uit mijn tuin. Loop langs Jobje, Ans, Sjors en vele andere mussen van het parkeerterrein naar het grote feest. En je bent alvast in de stemming. En mocht je het heel leuk vinden, dan kun je een vogelbadje boekje deel 1 en/of deel 2 bestellen.

Labels

I Like to Sing....

Op 25 februari is in Theater Podium in Heino onze muzikale én visuele voorstelling 'The Twenthieth Century Songbook' te beluisteren en te bekijken.
Door het succes van de voorstelling 'Herfstkleuren' die we vorig jaar en het jaar daarvoor speelden gaan we ook deze voorstelling met vertrouwen en vooral heel veel zin tegemoet. Fotografie en (klassieke)muziek zijn een mooie combinatie gebleken. En ook deze keer hebben we weer een aantal heel goeie muzikanten weten te vinden.
 
Wees welkom 25 februari in Heino, aanvang 14.30 uur.
Labels

Gerben & Carry

Op 17 februari is de opening van de expositie IdentiTijd om 15.30 in het Centrum beeldende kunst Emmen. Adres Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen. De organisator is K&C Drenthe. 
Mijn fotoserie Gerben & Carry over mijn vriend Gerben en zijn draggqueen personage Carry is klaar voor de expositie.

Labels

Aafje is een Winnaar!

Met mijn illustraties van 'Aafje, de gans die op een dag zal durven vliegen' ben ik een van de drie Nederlandse winnaars van Picture this! Een wedstrijd georganiseerd door uitgeverij Lemniscaat in samenwerking met Protea (ZA), Walker Books (GB), het Burg Wissem Bilderbuch Museum (DE) en het International Centre for the Picture Book in Society (GB). Mijn illustraties van Aafje komen binnenkort op een expositie in de Bibliotheek van Rotterdam en later gaat deze expo reizen langs de verschillende landen.

Labels