The Factory II in 2001 gestart door Anneke Bloema

Het fotowerk van Bloema bestaat uit vele facetten. Ze heeft zich echter gespecialiseerd in portretfotografiedocumentairefotografie , en in het maken van zakelijke fotoreportages. The Factory II is gevestigd in Zwinderen, gelegen in de driehoek Emmen, Hoogeveen en Coevorden.

Anneke gaf drie fotoboeken uit: 'Oude Liefde', 'Bertus Steegen volgens Anneke Bloema' en 'Het grote Vogelbadjeboekje'.
Wanneer je goed wilt leren fotograferen dan boek je een workshop fotografie bij Anneke Bloema.

The Factory 2 is ook op Instagram en op Facebook. Als beroepsfotograaf is Anneke aangesloten bij DuPho (Dutch Photographers).

Anneke maakt ook illustraties en fotocollages. Deze zijn sinds december 2020 ondergebracht bij Wondrous Goose.Hoera!

Sinds de Corona zich weer rustiger houdt en het vaccineren tempo maakt, word ik gelukkig vanzelf weer veel gebeld voor foto-opdrachten. Hier ben ik aan het werk voor het blad Naober Magzine, met een reportage over het duurzaam project Herenboeren.

De dames uit Milaan

Op internationale vrouwendag een foto van -ik denk wel- de leukste dames die ik ooit op de foto heb gezet.

Het was in 2011 en ik was aan het werk voor Vacansoleil. Foto's maken voor de campinggidsen. In het uiterste noorden van Italië kwam ik deze prachtige vriendinnen tegen. Ze wilden wel even op de foto. Ik spreek geen Italiaans en zij spraken geen woord over de grens. Degene met het bloemenjurkje bleef op haar vriendin en zichzelf wijzen: Milano, Milano. Dus ik neem aan dat ze uit Milaan kwamen.

Labels

Fotoreportage met Anniek Pheifer voor NaoberMagazine

Op de meest regenachtige dag van november, maakte ik voor de Naober een fotoreportage van actrice Anniek Pheifer. Ondanks -of misschien wel dankzij- de regen werd het een heel vrolijke en bijzondere reportage van Anniek. En haar hondje Kootje. Anniek speelt in veel Nederlandse en buitenlandse theater-, Tv- en filmproducties. Onlangs was ze te zien als Suze Plesman in Vliegende Hollanders.

Labels

Herfstkleuren, een prachtig Kunstproject.

IJs en weder en vooral Corona dienende komt er zondag 29 november in De Bornse Synagoge een kleine voorstelling van 'Herfstkleuren'.
Op dit moment ben ik druk in mijn archief aan het graven naar toepasselijke foto's bij elk lied en muziekstuk. Dat alleen al is een feestje....

De bezetting is deze keer als volgt:

Fenny van Hemmen, zang
Corien Baan-Oosterveen, piano
Annemarie Paauwe, klarinet
Anne Knappstein, cello
Anneke Bloema, fotografie