The Factory II is in 2001 opgericht door Anneke Bloema uit Drenthe. Fotograaf, illustrator en tekenaar. Haar fotowerk bestaat uit documentairefotografie, portretfotografie, straatfotografie, fotografie van (huis)dieren, bruidsreportages en evenementenfotografie. Naast fotografie zijn fotobewerking, illustreren en grafisch ontwerp, de belangrijkste gebieden waar The Factory II actief is. Anneke gaf drie fotoboeken uit: 'Oude Liefde', 'Bertus Steegen volgens Anneke Bloema' en 'Het grote Vogelbadjeboekje'. In 2018 won Anneke de Lemniscaat 'Picture This' illustratiewedstrijd, met haar beelden van 'Aafje, de gans die op een dag zal durven vliegen' 
The Factory II is gevestigd in Zwinderen, gelegen in de driehoek Emmen, Hoogeveen en Coevorden.

Als beroepsfotograaf is Anneke aangesloten bij DuPho (Dutch Photographers). Foto's, illustraties, ansichtkaarten en boeken van Anneke zijn te koop in de webshop van The Factory ll en via Etsy


Fotografie workshop

In het kader van de culturele fakkelestafette Midden-Drenthe gaf ik een fotografieworkshop in Hoogersmilde.

Tijdens mijn tekst en uitleg voorafgaande aan de praktijkopdrachten waren ze zo stil, dat ik dacht: vinden ze het wel leuk?
Maar eenmaal buiten gingen deze meiden helemaal los. Aan de hand van opdrachten werd het geleerde in praktijk gebracht. En ze bedachten de meest woeste experimenten om het perfecte plaatje te maken. Niemand zeurde over kou en we waren pas vlak voor het donker weer binnen. Mooie middag!

Labels

Etsy

Sinds een poosje ben ik actief op Etsy. Ik had al sinds 2013 een account, maar nu ben ik dan echt actief. Je bent van harte uitgenodigd om mijn werk te bekijken, te liken en te kopen :-) .Klik HIER om mijn shop te bekijken.