Mijn nieuwe site is een feit! De komende tijd zal ik er nog wel wat aan blijven knutselen. Ik zal vast nog veel dingetjes finetunen en hier en daar wat aanpassingen maken. En ook zullen enkele bevriende taalnazi’s hier en daar nog wel een spelfout vinden (of twee). Maar toch durf ik te zeggen dat mijn site af is. Op 12 november 2021 om 17.15 uur.

Op de voorkant van de site staan ‘Mijn’ Italiaanse vriendinnen. Toen ik in 2010 door Europa reisde omdat ik foto’s maakte voor Vacansoleil, trof ik deze twee dames op een vroege ochtend op het strand van Noord-Italië. Ik vond ze prachtig. Ze wilden wel op de foto, nadat ik ze dat had gevraagd. Ik spreek geen Italiaans, zij spraken geen Engels. De dame met de bloemetjesjurk bleef op hun beiden wijzen: ‘Milano!’. Dus ik neem aan dat ze uit Milaan kwamen. Voor de Vacansoleilgids was de opdracht om foto’s te maken van blije jonge gezinnen, de doelgroep. De dames fotografeerde ik voor mezelf omdat ik ze gewoon prachtig vond.

Thuisgekomen zag ik pas echt hoe mooi de foto was. Hoe bijzonder ze zijn. De foto hangt nu op een formaat van 90x140cm in ons kantoor. Twee keer is de foto een tijdje weggeweest voor een expositie. Toen misten we de dames.
Iedereen die voor het eerst in ons kantoor komt is op slag verliefd op dit duo. Zelden zie je zoveel authenticiteit. Soms herinneren de Italiaanse vriendinnen iemand aan een bijzondere oudtante of een verre nicht. En soms proef ik een lichte jaloezie; een vriendin hebben waar je in de vroegte mee naar het strand kan gaan op je crocs is nu eenmaal niet iedereen gegeven.

Het is wel  jammer dat de dames helemaal niet weten dat ze hier in Zwinderen een dergelijke sterrenstatus hebben bereikt. Ik denk dat ze dat best leuk hadden gevonden….