Anneke Bloema


Anneke Bloema over The Factory II

Ik heb zo lang als ik me kan herinneren getekend. Fotograferen doe ik sinds mijn 18e. In mei 2001 heb ik The Factory II opgericht om deze twee bezigheden professioneel te kunnen uitoefenen. 

Anneke over haar werk

Fotografie is voor mij een manier van leven, kijken en beleven geworden. Dit werk stelt me in staat om mensen te ontmoeten die ik anders niet zou leren kennen. Het geeft me de gelegenheid om de alledaagse of bijzondere dingen, gebeurtenissen en mensen uit te lichten.
Met mijn illustraties en tekeningen maak nieuwe werelden en personages. Het is erg mooi als een personage dat ik heb bedacht echt gaat 'leven'. 'Aafje,  de gans die die op een dag zal durven vliegen', is mijn lievelingspersoontje.

Opleiding 

Fotovakschool & autodidact. Masterclasses van Guy Gowan.

Opdrachtgevers The Factory II

Huus van de Taol, Taribush, Zorgweb, Cosis Drenthe, NaoberMagazine, Stichting Welzijnswerk Midden-Drenthe, Marketing Drenthe, De Buurtacademie, Enova, CS Vincent van Gogh, Stichting Het Drentse landschap, VacanSoleil, Tip/VVV-Drenthe, Provincie Drenthe, Landal Greenpark 'Het land van Bartje', RK-kerk Steenwijksmoer, ABN-AMRO Amsterdam, Taribush, Nationale Beeldbank, en heel veel particulieren.

Lidmaatschap beroepsverenigingen

DuPho-Dutch Photographers en K&C Drenthe

Opmerking

Ik heb mijn bedrijf vernoemd naar The Factory van Andy Warhol. Niet omdat ik een grote fan ben van Warhol en zijn werk. Wel omdat ik vind dat de instelling: 'Wachten totdat de inspiratie komt' niet zoveel zin heeft. Je moet gewoon beginnen.